Like an arrow

2014-01-22♥22:30:00
Tankar och åsikterKommentarer: 4
bloglovin
Jag är inte den som brukar skriva tankeinlägg på bloggen där jag yttrar mig och säger exakt vad som snurrar i mitt huvud, det kommer jag inte att göra nu heller. Men jag kommer att skriva lite och berätta lite bara för att det skall kännas bättre för mig. Ni som vill och orkar läsa, ni gör det! Ni andra som känner att ni inte orkar läsa, ni skippar detta inlägget.
 
De två senaste veckorna har varit så fruktansvärt påfrestande för mig, verkligen! Jag har haft två stycken stora slutprov i de två kurser som jag har haft mest problem med hittils, fysik 1 och matte 3c. Detta var två kurser som i princip avslutades exakt samtidigt. På grund av detta har jag fått sitta och plugga varenda dag men en konstant ångest. En ångest som inte riktigt går att beskriva med ord hur påfrestande den känns för hälsan. Jag har flera gånger bara känt för att slänga både boken och miniräknaren så långt ifrån mig som jag bara kan, bara strunta i allting. Men tyvärr så kan man inte det, det enda man kan göra är sitt yttersta och sedan hoppas på det bästa.
 
Parallellt med denna stress i skolan har jag även som person känt mig osäker. Osäker på mig själv och osäker på hur andra människor ser mig. Jag är nämligen en sådan människa som är väldigt känslig av mig och som gärna blåser upp allting. Om en person inte är jättetrevlig mot mig så får jag känslan att han/hon hatar mig. Om inte en person svarar på en snapchat så tar jag det jättepersonligt och känner mig som en jättejobbig människa. Ja, ni hör ju hur fånigt allting låter. Men jag är verkligen en sådan människa som vill vara omtyckt av alla, jag vill inte att någon ska tycka illa om mig. Visst hade det varit underbart om alla människor hade gillat dig? Men så är det inte, och så kommer det aldrig vara heller. Det finns alltid några som inte kommer uppskatta dig, och sådant är livet. Man får bara acceptera det. 
 
Som ni förstår så har jag verkligen varit väldigt nere de senaste veckorna men i måndags bestämde jag mig. Jag bestämde mig för att bli samma gamla glada Olivia igen, tjejen som jag en gång varit. Något som hjälpt mig är citatet nedan: "an arrow can only be shot by pulling it backward. When life is dragging you back with difficulties, it means it's going to launch you into something great. So just focus, and keep aiming." När livet känns väldigt jobbigt så tänker jag bara på detta och intalar mig själv att jag snart kommer att vara med om något fantastiskt. Vad det är, det vet jag inte än.. Men jag är en sådan person som tror på ödet, och jag vet att allting händer av en anledning. 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Matilda

underbart att se att det finns några smarta artister där ute! kör hårt tjejen! du kommer att gå långt!

2014-01-22 @ 23:43:22
Postat av: I beliv in you O.E

Vinnare av ESC 20.. Det året du ställer upp!!!

2014-01-23 @ 08:45:03
Postat av: Linda

Men du är ju så totalcool pysen. Låt inget/ingen hindra dig från att göra det du drömmer om. Finns alltid där för dig när du behöver mig min mysis. <3

/Doris

2014-01-23 @ 15:45:22
Postat av: Anonym

du är underbar!

2014-01-26 @ 00:52:49

Kommentera inlägget här:

NAMN
Kom ihåg mig?

MAIL

URL

Kommentar:

bloglovin
Trackback