Färgen på tröjan spelar ingen roll

2014-03-30♥21:59:56
Tankar och åsikterKommentarer: 2
bloglovin
Nästan ingen människa har kunnat undgå den fruktansvärda tragedin som skedde tidigare idag i Helsingborg. Det var soligt, det var allsvenskapremiär och Helsingborgs IF skulle ta emot Djurgårdens IF. En fotbollsfest i högsta grad. Det slutar med att allting spårar ur och en 40-årig småbarnspappa får lämna jorden. Detta tynger alla våra hjärtan, men framförallt alla fotbollsälskare. Vi supportrar som vet hur mycket ett lag kan betyda för en, hur mycket tid och kärlek man lägger ner på sitt lag. Men tydligen räcker inte kärleken för ett lag, man ska tydligen ta till våld också för att visa sin så kallade "kärlek" för laget. 
 
Detta är en händelse som INTE ska ske. VARFÖR i hela världen ska våld tas till för att rikta det mot människor som inte bär samma tröja som dig, eller delar samma kärlek till samma lag som dig? Fotboll handlar inte om att genom våld visa att det är ditt lag som är det bästa, fotboll handlar om gemenskapen som du känner med ditt lag, med supportrarna, med arenan. Fotboll är kärlek. 
 
Efter denna händelsen kommer inte fotbollssverige se likadant ut. Tron på mänskligheten bleknar för mig och för alla andra. Det är nu vi allesammans måste gå ihop tillsammans och visa att vi tillsammans står för kärleken, inte för hatet. Det är klart jag förstår hetsen som uppstår supportrar sinsemellan. Jag själv blir brutalt provocerad av motståndarlagets supportrar ibland, det är helt naturligt. Men varken jag eller någon annan kommer eller SKA någonsin dra det så långt som en/flera supporters gjorde idag. Jag blir mörkrädd.
 
Fotboll är kärlek och gemenskap.
 
Idag bär vi inga färger på våra tröjor. Idag bär vi alla färger.
Bild från aftonbladet. 
Läs om händelsen här
 

Kommentarer
Postat av: Linda

Fint inlägg. Håller med dig helt och hållet!

2014-03-30 @ 23:34:13
Postat av: Anonym

så fint och starkt inlägg. Jag blir alltid så himlans rörd när jag läser det du skriver. du är fantastisk Olivia, glöm inte det!

2014-04-05 @ 18:58:55

Kommentera inlägget här:

NAMN
Kom ihåg mig?

MAIL

URL

Kommentar:

bloglovin
Trackback